TSJICK

BRONKS & SKaGeN“De wereld is slecht, de mens is ook slecht. Vertrouw niemand en ga niet om met vreemden. Dat is wat mijn ouders en mijn leerkrachten me hebben geleerd. Kijk naar het journaal of lees de krant: De mens is slecht. En misschien klopt het ook en is 99 procent effectief slecht. Maar is het dan toeval dat Tsjick en ik op onze reis bijna uitsluitend die éne procent zijn tegengekomen die niet slecht was?" 

Wolfgang Herrndorf


Maik en Tsjick zijn niet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot de zogenaamde “betere sociale klasse”, maar wordt door zijn incompetente ouders emotioneel genegeerd. Tsjick’s familie is alles behalve succesvol geïntegreerd en bengelt ergens onderaan de sociale ladder. De twee veertienjarige, verwaarloosde jongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijden richting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijke bestemming: Wallocheië.


Tsjick is een roadmovie pur sang. Een verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen, en bijtende humor.


Theatermakers Korneel Hamers (SKaGeN) en Mohamed Bari (o.a. Galafronie, Action Malaise) baseren zich op het gelijknamige boek van Wolfgang Herrndorf. Het boek wordt gelauwerd voor zijn glasheldere stijl, humor en sterke dialogen.


CREDITS


Van en met:


Korneel Hamers, Mohamed Bari, Lucas Soler-Rico & Clara van den Broek

Lichtontwerp:


Bronks

Kostuum en decor:


Julia Weisbrich
Productieleiding:


Ellen De Naeyer
Productie:


SKaGeN en Bronks, ism Villanella & DEStudio, ism Montagne Magique


Met steun van de Vlaamse Gemeenschap