CCC

België, 1984. De Cellules Communistes Combattantes starten een campagne van bomaanslagen op politieke en kapitalistische doelwitten. De bedoeling is de staat en het economische landschap te destabiliseren. Net zoals de RAF in Duitsland, zien de CCC zich genoodzaakt ondergronds te gaan, en middels geweld hun droom van een betere wereld waar te maken. Bij al hun acties proberen de Cellules het maken van burgerslachtoffers te vermijden. Dat is hen altijd gelukt. Behalve op 1 mei 1985.


Na een opeenstapeling van misverstanden en communicatiefouten tijdens het gerechtelijk onderzoek verliezen twee brandweermannen het leven. 28 anderen raken gewond. Een handvol aanslagen later worden, op 16 december 1985, de revolutionaire strijders opgepakt, en gaan ze een lange gevangenisstraf tegemoet. 4 hongerstakingen, 0 bekentenissen, en 17 jaar eenzame opsluiting later komen ze weer vrij.

CREDITS

Van en met:Stef Aerts, Julia Akkermans, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Laurence Roothooft, Mathijs F Scheepers en Clara van den Broek

Kostuum:Barbara De Laere en Maija Tuohino (stage)

Techniek:Jeroen Wuyts en Bram Smans

Scenografie:Ruimtevaarders (Christophe Engels & Karolien De Schepper)

Productieleiding:Inge Lauwers

Productie:

 

SKaGeN

Coproductie:

 

Toneelhuis

Met dank aan:

 

De tijd

archief

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.