Almschi!

SKaGeN en Octopus Solisten spelen Almschi!

The best of Alma Mahler

Alma Mahler leefde in de woelige eerste helft van de 20e eeuw. Ze was componiste, vrouw van Mahler, Gropius en Werfel, minnares van Kokoschka, Klimt, Zemlinski, en muze van Alban Berg. Zij inspireerde ook het vermaarde theatercollectief SKaGeN tot een pakkend verhaal over menselijke hoogmoed en eenzaamheid in een mengvorm van theater en muziek.
Annelies Verbeke schreef een nieuwe theatertekst vol groteske lichtheid over de figuur van Alma, waar SKaGeN zijn creativiteit op kon botvieren. Op scène staan ook zestien zangers van Octopus Solisten o.l.v. Bart Van Reyn. Zij leveren een indrukwekkende muzikale bijdrage met veelstemmig gezongen transcripties van Mahler, Wagner, Berg, Alma Mahler zelf en een compositie van de jonge Oostendse componist Joachim Brackx. Het geheel zal u niet onberoerd laten.
‘Almschi! The best of Alma Mahler’ is een theaterproductie van SKaGeN & Octopus Solisten. Deze voorstelling kwam tot stand binnen Oostende Cultuurstad van Vlaanderen 2010 en met steun van de Vlaamse Regering.

Concept en spel: 

Sam Bogaerts, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs Scheepers, Clara van den Broek, Laurence Roothooft & Viviane De Muynck.

Koor:
Octopus Solisten o.l.v. Bart van Reyn

Tekst:

Annelies Verbeke

Decor:

Muziek:

Ruimtevaarders (Christophe Engels & Karolien De Schepper)

16 stemmige transcripties van Gustav en Alma Mahler, Berg, Wagner e.a. Met een creatie van Joachim Brackx.

Kostuum:

Techniek:

Productie:

Barbara De Laere

Jeroen Wuyts en Fati Ben Azouz

SKaGeN & Octopus vzw i.s.m. De Tijd, Operadagen Rotterdam en Oostende Cultuurstad

archief

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.