Uw rijk kome


Twee atleten van de geest, een kardinaal en een filosoof, worden door een computer die God lijkt te zijn bij elkaar gezet in een ruimte die niet van hen is en waar andere regels gelden dan in onze wereld. Elk geloven ze in een ander wereldbeeld. De ene met God, de andere zonder. Maar geen van beide slaagt erin om zijn visie in zijn persoonlijke leven waar te maken. De ene verliest zich in zijn relatie met de computer, de andere wordt op de huid gezeten door zijn verleden. Vinden ze loutering aan het einde? Of is de zee van moeilijkheden die het leven voor ons in petto heeft willekeurige pech?


Valentijn Dhaenens, in de rol van vleesgeworden atheïst, gaat de strijd aan met Mathijs F Scheepers als groteske, nieuwe Messias. Samen vechten ze een verbeten strijd uit om hun waarheid te verdedigen. En om hun gelijk te halen, gaan ze ver. Tot in het absurde. Hun gevecht leveren ze in een bizar testlabo. Wie of wat heeft hen samengezet en duwt hen nu in testmodules? Is het een computer? God? Een tijd- en ruimteloze stem? En wat als die stem hen verlaat?


SKaGeN presenteert met Uw Rijk Kome een messcherpe voorstelling, die zowel tragisch als verraderlijk vrolijk blijkt. 


Concept, tekst, regie, decor:


Mathijs F Scheepers, Valentijn Dhaenens, Clara van den Broek, Korneel Hamers

Spel:


Mathijs F Scheepers en Valentijn Dhaenens

Kostuum:


Barbara De Laere

Technische productie:


Pieter Nys

Technische assistentie:


Kevin Deckers

Lichtontwerp:


Eric Engels

Schilderwerk:


Inge Loyens

Productieleiding:


Karen Van Peel

Zakelijke Leiding:


Korneel Hamers

Productie:


SKaGeN

Setfotografie:


Wendy Marijnissen

In samenwerking met:


DE Studio/Villanella

Met de steun van:


De Vlaamse Gemeenschap

Tourneeplanning


Thassos

Met dank aan:


Evelien Bosmans, Michael Vergauwen, Alejandra Theus, Willem De Wolf, Plan78, Kopspel, Zeger De Maesschalck, Manuela Lauwers, Patrick Loobyck, Jonas Slaets, Jon & Billie Birdsong, Saskia Vereyke, Joris Festjens, Jeffe Dockx, Issam Dakka, Johan Van den Broeck, Tim Clement, David Van Mieghem, Bert Verwaest, Lidia Nagibina, Guus Smid, Gitte Van Hoyweghen en de hele ploeg van DE Studio.