PARDON, Sorry dat ik leef

Drie acteurs verbeelden de wereld. SKaGeN heeft geen baarden, snorren en brillen nodig om met 3 doorwinterde spelers 15 personages neer te zetten. Dit keer slaat het gezelschap haar tenten op in de kelders van het justitiepaleis, in een gure nacht van zaterdag op zondag: wie wordt binnengebracht kan niet zuiver op de graat zijn, of nuchter op de dronk.


In PARDON! sorry dat ik leef fileert SKaGeN het overrompelende documentairemateriaal van de Franse Magnumfotograaf Raymond Depardon, en bijt het zich vast in crackhoeren en krakken van advocaten, in procureurs en provocateurs, in fils à papa’s en sans papiers.


In de kelder van het justitiepaleis leiden eindeloze gangen naar een klein, raamloos bureau. Aan de ene kant van de tafel zit de procureur. Aan de andere kant zit de kleine garnaal die net op heterdaad is betrapt. Er vindt een ondervraging plaats. Voor de kleine garnaal staat er veel op het spel. Gevangenisstraf, boete, of gratie? Een kleine misstap, een lawine aan problemen. Voor de procureur is dit routine. Hij wikt en weegt feiten en omstandigheden. De burger moet beschermd worden. Het mag niet meer gebeuren.


Soms doet een mens foute dingen. Kan hij dan rekenen op begrip of blijft hij kwetsbaar en machteloos achter? 


Deze productie speelde een lange reeks op het Edingburgh FRINGE festival onder de titel "PARDON / IN CUFFS"CREDITS


Van en met: Korneel Hamers, Clara Van den Broek en Valentijn Dhaenens

archief

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.