Gambling Game

In 2022 verraste SKaGeN met de tweedelige SneakPeek * Shadow Game  waarin het publiek twee maal twee weken werd meelezen met de intense messenger-conversatie tussen Eefje, een Nederlandse documentairemaakster, en Sajid (SK), een minderjarige Afghaanse jongen op de vlucht voor de Taliban en op weg naar Europa. In het derde en laatste deel verlaat SKaGeN de digitale conversatie om opnieuw het podium op te stappen.

In Gambling Game is Sajid eindelijk aangekomen in België, acht weken voor zijn achttiende verjaardag. Minderjarig, dat bewijst zijn Afghaanse paspoort. Wanneer de jaarrekening in Europa anders blijkt te zijn, komt zijn minderjarigheid ter discussie te staan en dreigen de poorten zich opnieuw te sluiten. Tot een krasbiljet van de Nationale Loterij zijn leven voorgoed verandert.

Gambling Game is een absurde parabel, geschreven door Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens, die zich afspeelt in een levensechte game-omgeving: de personages verdienen er credits, moeten zich bewapenen, verlengen hun levens of vechten voor een herkansing. Op de scène mengen feit en fictie zich, lopen echt en virtueel door elkaar en spiegelt de actualiteit zich aan de Europese geschiedenis.

Gambling Game is het sluitstuk van de Shadow Game-reeks, maar staat als voorstelling op zichzelf.

Door de thematiek en de concrete aanpak is Gambling Game ook uitstekend geschikt als (school)voorstelling voor jongeren (14+).

 

* ‘SneakPeek’ is de nieuwe naam voor ‘WatchApp’, de smartphone-voorstellingen waarmee SKaGeN in coronatijden vernieuwend uit de hoek kwam. Gaandeweg verdiepte en verrijkte SKaGeN dit gloednieuwe format om met Shadow Game de cross-over te maken met de nieuwe zaalproductie Gambling Game.

Het is interessant om uw publiek eerst de SneakPeeks te laten volgen in de weken voorafgaand aan de theatervoorstelling, maar dit is geen vereiste. De voorstelling kan ook perfect op zichzelf staan.

Van: Korneel Hamers & Valentijn Dhaenens

Dramaturgie & research: Elisa Demarré

Met: Mathijs F Scheepers, Clara van den Broek, Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens (als roterende cast)

Met de medewerking van: Eefje Blankevoort, Sajid Khan

Kostuums: Barbara Delaere

Productie: SKaGeN & De Studio

Met steun van: PerPodium & De Vlaamse Gemeenschap

speellijst

wo 20/03/2024 DEStudio Antwerpen School-voorstelling
do 21/03/2024 DEStudio Antwerpen

Première

vr 22/03/2024 DEStudio Antwerpen
za 23/03/2024 DEStudio Antwerpen
ma 25/03/2024 Cultuurhuis De Zeepziederij Bree School-voorstelling
ma 25/03/2024 Cultuurhuis De Zeepziederij Bree School-voorstelling
di 26/03/2024 Cultuurhuis De Zeepziederij Bree School-voorstelling
di 26/03/2024 Cultuurhuis De Zeepziederij Bree School-voorstelling
do 28/03/2024 CC de Werft Geel
di 16/04/2024 CC Mechelen
vr 19/04/2024 De Meermin, Waasmunster
do 02/05/2024 CC Willebroek - De Ster
do 30/05/2024 CC De Plomblom Ninove

archief

Deze archiefpagina wordt binnenkort aangevuld.