De vloed

De Vloed speelt zich af aan zee. Er is een huis bij de zee, en daarin woont een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind.

Hij doet er alles aan om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden. Zij raakt steeds verder aangetast. Daar waar het verliefde stel vroeger zo goed samen stil kon zijn, wordt hun stilte nu een afgrond van onbegrip. Ze had het kind misschien nog kunnen redden of vasthouden, denkt ze, als hij haar maar had geholpen? Of is ze eigenlijk laf, en zoekt ze in hem een excuus om niet te moeten handelen? Waarom zegt hij niets?

De Vloed gaat over onze mogelijkheid tot mee-voelen met de ander, over hoe we ons gedragen als iets ons geluk bedreigt, over de impact van de wereld op ons privéleven.

Paul Verrept schreef de tekst. Clara van den Broek speelt.

Spel:Clara van den Broek, Hera Hammenecker
Tekst:Paul Verrept
Licht- en Geluidsontwerp:Eric Engels
Kostuum:Barbara De Laere
Choreografisch advies:Randi De Vlieghe
Stemopname:Jeroen Wuyts
Productie:SKaGeN ism Villanella

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Fonds voor de Letteren
JANUARI

DINSDAG 10|01
DE Studio Antwerpen     
WEBSITE
DONDERDAG 12|01
DE Studio Antwerpen 

VRIJDAG 13|01
DE Studio Antwerpen 

ZATERDAG 14|01DE Studio Antwerpen 

Na de voorstelling (maar niet op de première) krijgt het publiek van De Vloed de kans om  de documentaire LES SAUTEURS te bekijken. Mis deze unieke screening van de Berlinale-documentaire van Moritz Siebert uit 2016 niet. Hieronder alvast een voorproefje.