Winterkant

Een revolver tegen je hoofd

Met Winterkant valt het doek over het drieluik waarin SKaGeN de mens en zijn omgeving fileert tot op het bot van zijn geestelijk vermogen. Gebaseerd op Reis naar het einde van de nacht van de in zijn tijd uitgespuwde zwartkijker Louis-Ferdinand Céline, belooft het te knallen. Het leven mag dan al absurd zijn, het spel moet wel gespeeld worden.

Winterkant stelt voor dat we het beter gaan spelen. Céline, gevormd door de gruwelen van de eerste wereldoorlog, stuurt Bardamu uit de loopgraven, richting Afrika, New York en Detroit. Landen doet de arts in Parijs. Tussen de armen, de uitgestotenen. Onderweg is er veel gebeurd. Maar de angst is nooit verdwenen. Angst.Voor kogels, voor het onbekende, voor waanbeelden en crisissen, voor verveling, voor onverschilligheid, voor liefde.

Winterkant is een voorstelling voor al wie wil weten waar Houellebecq de mosterd haalde. Een voorstelling die van cynisme een wapen maakt om integer te kunnen zijn en de leugen van ons samenleven zo hard wil ontmaskeren dat je zelfs aan waarheid gaat twijfelen.

Winterkant, derde deel van het drieluik Hemel, Vagevuur en Hel, op basis van Reis naar het eind van de nacht van Louis-Ferdinand Céline.

CREDITS


Productie

Van en met

 

 

 

 

 

Productieleiding

Technische leiding

 

Illustraties

 

SkaGeN

Yves Degryse

Valentijn Dhaenens

Korneel Hamers

Mathijs Scheepers

Bruno Vanden Broecke

Clara van den Broek

Eline Van hoye

Jeroen Wuyts

Geert De Vleesschauwer

Philip Paquet

Kostuum & decor

 

Barbara De Laere

 

Met de steun van de Vlaamse Regering en De Tijd.


archief

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.