WATCHAPP #2: Emmi & Leo LIVE

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’. Het werd een overdonderend succes met meer dan 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. Daarna reisde de voorstelling meteen naar Nederland en Frankrijk. Op algehele vraag van het publiek presenteert SKaGeN nu:

WatchApp #2: “Emmi & Leo LIVE”WatchApp #2’ gaat een hele stap verder dan #1. De personages krijgen gezichten én je zult ze ook ‘LIVE’ kunnen bewonderen, want Emmi en Leo ontmoeten elkaar een aantal keren. Daar kan jij op verschillende manieren bij zijn, in het écht of virtueel. Of beide samen, want elke keer ze elkaar ontmoeten kan je hen ‘LIVE’ horen en zien via Instagram LIVE. Maar tegelijk laten we jullie ook elke keer weten waar en wanneer Emmi en Leo elkaar precies zullen ontmoeten, dus niets houdt je tegen om hen daar te gaan bewonderen. Op gepaste afstand natuurlijk, maar met je Instagram Live in de hand kan je alles perfect zien én horen. En mocht je op die LIVE momenten echt niet aan je smartphone geraken, voor die mensen zetten we nadien elke LIVE ontmoeting nog 24 uur op Facebook én Instagram. Zo kan niemand iets missen.

Veel plezier met het vervolg van Emmi & Leo!

TICKETS KAN JE HIER BESTELLEN !

WatchApp #2: “Emmi & Leo LIVE” start op woensdag 18 november 2020 en duurt drie weken. 


WAAR GING HET OOK WEER OVER?

Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting is nu onvermijdelijk. Eindelijk.WAT IS “WATCHAPP”?

SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld een vaste plek heeft ingenomen. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft van meer van dan alleen fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het is een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN vond een manier om via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid te evoceren. Het is een format dat mensen raakt, ontroert en boeit; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.


Wat wil ik graag een Leo in mijn leven ...”

OMG Emmi ?!?”

Yes! Zet de popcorn maar klaar…”

Echt hé! Dit is beter dan TV …”

SKaGeN ! Wat doen jullie ons aan!”


SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.PRAKTISCH


De voorstelling start op woensdag. U volgt drie weken lang het verhaal van Emmi en Leo. U ontvangt alle praktische info na uw bestelling. Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone met Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #2’, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.


Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Vormgeving: Lidia Nagibina / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studiospeellijst

wo 18/11/2020 - 9u30 30CC Leuven
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Binder - Puurs-Sint-Amands
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Asse
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Schoten
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Meise
wo 18/11/2020 - 9u30 CC Boom De Steiger
wo 18/11/2020 - 9u30 DEStudio Antwerpen

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.