Today, I kill you

Jonge, rijzende ster Bjarne Devolder en SKaGeN-lid Clara van den Broek leerden elkaar kennen op het conservatorium van Antwerpen: Bjarne was er student en Clara van den Broek is er opleidingshoofd. Devolder nodigde Van den Broek uit om samen een dialoog te creëren. SKaGeN vroeg Devolder op haar beurt om deel uit te maken van het collectief.

Beide makers vinden elkaar in een affiniteit met de moeder-zoonrelatie. TODAY I KILL YOU vertelt een universeel verhaal, in een vorm die de complexiteit van die moeder-zoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de woede, het zich willen verwijderen, het nooit van elkaar losraken, het elkaar nodig hebben, de fantasmes die de relatie rijk is, de projecties, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat en het narcisme.

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van een theater, maar op een parking, in een loods. Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. Dat uitpraten duurt de voorstelling lang. In en uit de auto, niet wetend waar te beginnen, waarnaartoe, waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken. De toeschouwer is daarvan getuige.

CREDITS

 

CONCEPT: Bjarne Devolder / TEKST, SPEL EN REGIE: Bjarne Devolder en Clara van den Broek / COACHING: Valentijn Dhaenens / BEWEGINGSADVIES: Karel Tuytschaever / TECHNIEK & VORM: Jeroen Wuyts & Eric Engels / PRODUCTIE: Delphine Lippens / ZAKELIJKE LEIDING EN COÖRDINATIE: Korneel Hamers / ISM: DeStudio & De Blikfabriek, Hoboken / MET STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenschap / DANK AAN: Rob De Graaf (tekstfragment) & Lucas Smolders

speellijst

vr 24/03/2023 - 20u00 CC Sint-Niklaas

Op locatie: 't Bau-huis

vr 12/05/2023 - 20u15 CC De Steiger Menen

Op locatie: Brandweerkazerne, Rekkemstraat 64, Lauwe

za 27/05/2023 - 20u30 GC Felix Sohie Hoeilaart

Op locatie: Gemeentelijke Loods, Watertorenstraat 36, Hoeilaart

vr 22/09/2023 GIST Zennevallei
za 23/09/2023 GIST Zennevallei