DE VLUCHT

In De Vlucht vertrekt een man uit een harmonieus, schijnbaar perfect leven. Wat hem drijft, is onduidelijk. Is er iets veranderd bij de vrouw met wie hij samenleefde? Is hijzelf veranderd? Welke invloed had het drama dat zich afspeelde op het strand vlakbij hun huis? Hij geniet mateloos van zijn herwonnen vrijheid, tot die hem confronteert met een gruwelijke eenzaamheid. Hij heeft een paar ontmoetingen in een ouderwets hotel in een bijna verlaten dorp. Stilaan groeit het besef dat de wereld om hem heen niet meer hetzelfde is. Hij keert terug. Hij treft een huis aan waarin veel verloren is. Maar misschien vindt hij er ook de kiem van een nieuwe begin.


De Vlucht is een vervolg op De Vloed. De Vloed vertelt het verhaal van de vrouw. In De Vlucht spreekt de man.  Samen schetsen ze een pijnlijk en ragfijn portret van een relatie, gehavend door de actualiteit.


De twee voorstellingen bestaan apart, maar zijn tegelijkertijd een estafette waarin een verhaal wordt doorgegeven. Niets is ooit definitief verteld, lijken ze te willen zeggen.


Actrice en theatermaakster Clara van den Broek speelt - na De Vloed - nu ook De Vlucht. Na de suggestieve soberheid van De Vloed, is de lichtvoetigheid van De Vlucht een schrijnend contrapunt. 

CREDITS


VAN EN MET: Clara van den Broek

TEKST: Paul Verrept, naar 'Brandingen', Koppernik, september 2021

KOSTUUM: Barbara De Laere

ZAKELIJKE LEIDING & COÖRDINATIE: Korneel Hamers

PRODUCTIE: SKaGeN ism DEStudio, Perpodium

MET DE STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenschap & Literatuur Vlaanderen - Perpodium & Taxshelter Vlaanderen

speellijst

di 16/11/2021 - 20u00 DEStudio Antwerpen

Première met om 19u de boekvoorstelling van 'Brandingen' - de novelle naar 'De Vlucht, van Paul Verrept

wo 17/11/2021 - 20u00 DEStudio Antwerpen
do 18/11/2021 - 20u00 DEStudio Antwerpen

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.