DE PEST (La Merde)

Oran sluit, na het uitbreken van een plaag, de stadspoorten en houdt zijn volledige bevolking in quarantaine opgesloten. Dr Rieux probeert de nodige maatregelen te nemen om de stad te behoeden van de ondergang. Een laborant zoekt koortsachtig naar een serum. Een priester zoekt naar betekenis. Morele keuzes dringen zich urgenter dan anders op. Het leven valt stil. De essentie van het bestaan komt bovendrijven. Angst en moed vechten om aandacht. De actualiteit lijkt absurd.

In 2005 maakte SKaGeN de voorstelling La Merde naar ”De Pest” van Albert Camus. Het gezelschap ging toen ook al opzoek naar vernieuwende presentatie-vormen. SKaGeN was haar tijd vooruit met deze blue-key voorstelling, waarbij de acteurs in een zelfgebouwde maquette van Oran speelden. De voorstelling is meer dan ooit relevant. Haar inhoud is akelig herkenbaar.

DE PEST wordt geprojecteerd in DECinema in DEStudio. U bent jammer genoeg niet uitgenodigd. Wèl kunt u de voorstelling bekijken op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 april om 20u via onze streampagina.


CREDITS

 

 

Productie

SKaGeN

Acteurs

Mathijs ScheepersValentijn Dhaenens

Korneel HamersClara Van den Broek

Bruno Vanden BroekeYves Degryse

Kostuum

Barbara De Laere

Technische creatie


Productieleiding

 

Maquette

Jeroen Wuyts

Geert De Vleesschouwer

Eline Van Hoye


Koen De Ceuleneer

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

In samenwerking met De Tijd en Monty