BigMouth


SKaGeN,  Richard Jordan Productions LTD, Theatre Royal Plymouth, DeSingel & StukValentijn Dhaenens brengt in DegrotemonD een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningspeech, de grafrede…  Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.

Deze successolo van Valentijn speelde meermaals in het buitenland (oa Helsinki, Edinburgh, New York, Adelaide, Madrid, UK Brighton, Jersey/Warwick/Bristol/Plymouth/London, Lublin, Ljubljana, Mumbai, Vancouver, Michigan, Toronto, Hong Kong, Brisbane, Hong Kong, Auckland).

in OKTOBER 2018 zal deze voorstelling voor het eerst sinds lange tijd weer te zien zijn in België.
Direction & Performance:Valentijn Dhaenens
Light & Sound Design:Jeroen Wuyts
Costume Design:Barbara De Laere
Production:with Richard Jordan Productions in association with STUK


archief

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het digitale archief bevat recensies, persmappen, teksten, enz. Voor een aantal van deze documenten dient u zich te laten registreren. Let wel: bij gebruik van concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de regels rond auteursrecht worden nageleefd.