TWEELUIK: De Vloed / De Vlucht

In 2017 tourde theatermaakster Clara van den Broek met ‘De Vloed’ in Vlaanderen en Avignon. Drie jaar later schreef auteur Paul Verrept een vervolg: ‘De Vlucht’. ‘De Vloed’ vertelt het verhaal van de vrouw. In ‘De Vlucht’ spreekt de man. Samen schetsen ze een relatie, gehavend door de actualiteit.


De Vloed’ / ‘De Vlucht’: een tweeluik

In ‘De Vlucht’ verlaat een man zijn leven van luxueus isolement en genot. Wat hem drijft, is onduidelijk. Is er iets veranderd bij de vrouw met wie hij samenleefde? Is er iets veranderd bij hem? Welke invloed had het drama dat zich afspeelde op het strand vlakbij hun huis?

Hij vertrekt en geniet van zijn herwonnen vrijheid, tot die hem confronteert met een gruwelijke eenzaamheid. Hij heeft een paar ontmoetingen in een ouderwets hotel in een bijna verlaten dorp.

Stilaan groeit het besef dat de wereld om hem heen veranderd is …

Clara van den Broek speelt zowel de vrouw in ‘De Vloed’ als de man in ‘De Vlucht’. Na de suggestieve soberheid van ‘De Vloed’, is de schijnbare lichtvoetigheid van ‘De Vlucht’ een interessant contrapunt.

Op 17 november 2021 gaat ‘De Vlucht’ in première als aparte voorstelling in de theaterzaal van De Studio. Later in het seizoen gaat de voorstelling op tournee in duo-presentatie met ‘De Vloed’.

Samen gepresenteerd, schetst ‘De Vloed / De Vlucht’ een ragfijn portret van een beschadigde relatie in een veranderende wereld. Twee aparte vertellingen die tegelijkertijd een estafette zijn van in groter verhaal. Niets is ooit definitief verteld, het hangt er maar van af van waar je kijkt.


Tekstuitgave ‘De Vloed / De Vlucht’

De tekst van ‘De Vloed / De Vlucht’ werd uitgegeven onder de titel ‘Brandingen’ bij Koppernik en als ‘ Le Raz de Marée / Marée Basse’ bij Actes Sud, Paris.

Voor voorstellingen, bezoek onze ticketshop

CREDITS


spel Clara van den Broek / tekst Paul Verrept  / licht, decor & geluid Eric Engels / kostuum Barbara De Laere / danscoach: De Vloed: Randi De Vlieghe - De Vlucht: Sophie Monheim / productieleiding Tineke De Meyer, Dominika Kruszewska / zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers /stage techniek & wolkenconstructie:  Remco Wuyts / productie SKaGeN i.s.m. De Studio, Perpodium / met de steun van De Vlaamse Gemeenschap & Literatuur Vlaanderen – Perpodium & Taxshelter Vlaanderen / boek Paul Verrept, Brandingen, Koppernik 2021

speellijst

di 26/04/2022 - 20u00 KVS Brussel
wo 27/04/2022 - 20u00 KVS Brussel
do 28/04/2022 - 20u00 CC Westrand Dilbeek

archief

Deze archiefpagina wordt binnenkort aangevuld.