SneakPeek: SHADOW GAME

SneakPeek*: SHADOW GAME

*voorheen: WatchApp


SKaGeN verrast met SneakPeek: Shadow Game: de allereerste realtime documentaire waar je gedurende 3 weken kunt meevolgen in de messenger-conversatie tussen een Nederlandse documentairemaker en een piepjonge kerel, eSKi, die vanuit Afghanistan zijn weg naar Europa zoekt.


In deel één (première op 7 oktober 2022) volgen we eSKi terwijl hij zijn gevaarlijke vlucht uit Croatië plant. We stappen door de wouden, langs treinsporen en rivieren die hem via Sarajevo naar Italië moeten brengen. Het wordt een tocht vol ontbering, hartverwarmende intimiteit en groeiend engagement: de jonge eSKi documenteert miniteus wat hij ziet en meemaakt. Ooit wil hij op het grote podium staan om de wereld tonen wat er aan de Europese grenzen werkelijk gebeurt. Dat podium biedt SKaGeN hem nu in een tweedelige SneakPeek én een live voorstelling (met premiere in 2023).


Deze SneakPeek is onderdeel van Shadow Game, een transmedia project. De gelijknamige documentaire van Eefje Blankevoort en Els Van Driel (shadowgame.eu) werd bekroond met een Gouden Kalf in Nederland, en vormt de aanleiding om dieper in te gaan op SK, één van de jongeren die in de documentaire werd gevolgd.


* SKaGeN & De Studio presenteerden in 2020 een uniek project: De WatchApp’s Emmi & Leo, Thomize & Imke konden zo’n 20.000 toeschouwers bekoren. Intussen veranderde Watchapp van naam en heet het SneakPeek: via de vernieuwde SneakPeek app kan je stiekem binnenkijken in een messenger groepje zoals we er allemaal wel ééntje hebben lopen...

SCENARIO & CONCEPT: Korneel Hamers, Elisa Demarré, Valentijn Dhaenens & Mathijs F Scheepers / TEKST & BEELDMATERIAAL: Eefje Blankevoort, Els Van Driel & eSKi / PRODUCTIE-ASSITENTIE: Suzanne De Clerck / IN SAMENWERKING MET: Prospector, De Studio, Milton / MET DE STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenschap. 

archief

Deze archiefpagina wordt binnenkort aangevuld.