TSJICK

BRONKS & SKaGeN“De wereld is slecht, de mens is ook slecht. Vertrouw niemand en ga niet om met vreemden. Dat is wat mijn ouders en mijn leerkrachten me hebben geleerd. Kijk naar het journaal of lees de krant: De mens is slecht. En misschien klopt het ook en is 99 procent effectief slecht. Maar is het dan toeval dat Tsjick en ik op onze reis bijna uitsluitend die éne procent zijn tegengekomen die niet slecht was?”

Wolfgang Herrndorf


Maik en Tsjick zijn niet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot de zogenaamde “betere sociale klasse”, maar wordt door zijn incompetente ouders emotioneel genegeerd. Tsjick’s familie is alles behalve succesvol geïntegreerd en bengelt ergens onderaan de sociale ladder. De twee veertienjarige, verwaarloosde jongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijden richting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijke bestemming: Wallocheië.


Tsjick is een roadmovie pur sang. Een verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen, en bijtende humor.


Theatermakers Korneel Hamers (SKaGeN) en Mohamed Bari (o.a. Galafronie, Action Malaise) baseren zich op het gelijknamige boek van Wolfgang Herrndorf. Het boek wordt gelauwerd voor zijn glasheldere stijl, humor en sterke dialogen.


De voorstelling speelt in drie talen (Nederlands, Frans en Berbers) maar is voor iedereen toegankelijk en verstaanbaar.


CREDITS


Concept en Spel:


Korneel Hamers & Mohamed Bari

Lichtontwerp:


Bronks

Kostuum en decor:


Julia Weisbrich

Soundtrack:


Bart Van Reyn & Le concert d’Anvers

Productieleiding:


Ellen De Naeyer

Coach:


Clara Van den Broek

Productie:


SKaGeN en Bronks, ism Villanella & DEStdudio, Ism Montagne Maqigue


Met steun van de Vlaamse GemeenschapSPEELLIJST


Premiere op 9 november in BRONKS (bxl) - daarna op tournee in Vlaanderen


binnenkort meer...

Login of registreer om het archief te bekijken.

Het uitgebreide digitale archief van SKaGeN zal op termijn alle dramaturgische voorbereidingen, teksten, promotiemateriaal, persmappen bevatten. Indien u toegang wilt tot deze informatie dient u zich te registreren, onderaan de respectievelijke productiepagina. Let wel: Bij concepten, tekst- en beeldmateriaal moeten de auteursrechten steeds worden gerespecteerd.